Praia da Luz Algarve Portugal
algarve most secret

WELKOM IN DE ALGARVE

EUROPA’S MEEST BEKENDE GEHEIM

Misschien heb je weleens vakantieverhalen gehoord over de Algarve. Prachtige stranden, heerlijke en betaalbare restaurants en veel oude cultuur.  Ook op sport gebied is er veel te beleven, van golf, duiken, tennis, paardrijden, safari-toer, bootreizen langs de kust en vissen op zee.

Zon en zee, golfsport, cultuur, natuur, zeilen,

en sport.

Het woord Algarve komt van het Arabische “Al Gharb”, wat “Westen” betekent, maar als je hier al eens eerder bent geweest, weet je misschien dat het ook zon en zee kan betekenen. De zon schijnt in de Algarve ongeveer 300 dagen per jaar, in de lente en de zomer natuurlijk, maar ook in de herfst en de winter.

algarve gypsy market
algarve faro
algarve food

DE ONBEKENDE ALGARVE: CULTUUR, GESCHIEDENIS, VOEDSEL EN WIJN

We moeten bekennen dat vele anderen je hier voor zijn geweest – Arabieren, Lusitaniërs, Romeinen, Grieken, Feniciërs, Carthagers, Kelten en Tartessians. Gelukkig is in al die tijd het cultureel erfgoed niet aangetast en is het nog steeds daar waar het de geheimen herbergt om ontdekt te worden tussen je uitstapjes. Monumenten, eeuwenoude tradities, religieuze rituelen en ambachtelijke markten zijn een levend erfgoed dat van vader op zoon wordt doorgegeven. Culinair draait om het beste dat de zee en het land te bieden hebben: vis- en schaaldierstoofpotten, De Algarve is de Portugese regio met het hoogste aantal Michelin-sterren restaurants.

algarve lagos
algarve family fun
algarve surfing
algarve golf sport

DE IDEALE GOLFVAKANTIE

Tussen de azuurblauwe zee en de strak blauwe lucht is er een andere kleur die je in de Algarve opvalt: groen. Het is het groen van de ongeveer veertig golfbanen die de hele regio bestrijken en die als beste golfbestemming ter wereld wordt vernoemd door de meest prestigieuze golforganisaties en -publicaties. Wanneer u golf speelt in de Algarve, zult u genieten van het geluid van de golven, de vogels en de wind, ritselend door de bladeren van de bomen die u afschermen van de krachtige zonnestralen die het hele jaar door schijnt.

Ongeacht uw niveau – beginner, amateur of professional – de Algarve heeft de juiste koers voor u, met het officiële keurmerk van de grootste namen in de sport.